Поводом Дана Копнене војске и Дана пешадије, официри, подофицири и цивилна лица Команде Копнене војске присуствовали су Светој Литургији у богослужбеном простору Команде Копнене војске у Нишу, обележавајући славу - Обновљење храма Светог великомученика Георгија.
После приношења славских дарова освећена је Спомен - соба Команде Копнене војске, у којој се налазе имена и презимена 16186 погинулих војника, полицајаца и грађана Ниша у балканским ратовима, Првом и Другом светском рату, оружаним сукобима у бившој СФРЈ, НАТО агресији и Копненој зони безбедности.
У њој се налазе и имена погинулих Солунаца, великобританских, грчких, француских и руских војника, војника ЈНА, припадника 3. Армије и свих војника Војске Југославије. Посебно место у Спомен соби имају фотографије погинулих војника са Кошара и Паштрика.

15112017KKOV
У Спомен соби су и имена: страдалиника у Топличком устанку, погинулих у згради РТС-а и кинеској амбасади у НАТО агресији, имена отетих и убијених на Косову и Метохији после доласка КФОР-а.
Спомен соба је део будућег Музеја Копнене војске и Гарнизона Ниш, који су радили официри и подофицири Команде Копнене војске по идејној замисли генерал-потпуковника Милосава Симовића, који је био домаћин данашње славе а кум славе -колачар главни подофицир Копнене војске заставник прве класе Ненад Стевић.
Светом Литургијом је начaлствовао протојереј-ставрофор Милутин Тимотијевић, ректор призренске богословије у Нишу, уз саслужење свештенства Града Ниша и војног свештенства нишког гарнизона.
{oziogallery 1566}