Према истраживањима слушаности радио станица у Србији, Радио Глас Православне Епархије нишке (92Мхц) је у децембру месецу 2017. године забележио 3.080 слушалаца (cum.reach), што представља највећу слушаност у последњих неколико година. У прошлој години, број слушалаца радија Глас је био 1.700, а у 2017. години, до првог новембра, био је на нивоу статистичке грешке.

Овај резултат је посебно важан ако се има у виду да је од 1. новембра 2017, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа нишког Г.Г. Арсенија, потпуно промењена концепција радија, програмска шема и музика, која је сада усклађена са мисијом Цркве. Радио Глас Епархије нишке посебну пажњу посвећује темама које су повезане са историјом, културом, традицијом и националним стваралаштвом.

Програм радија Глас чине и духовна предавања, беседе, као и информације из свих намесништава Епархије нишке.Музички идентитет радија претежно се заснива на етно музици модерних аранжмана, традиционалној и староградској, и пре свега, духовној музици.

У последња три месеца, за радио Глас ексклузивно је говорило око 300 гостију из црквеног, јавног и културног живота Ниша и Епархије.

Покренуте су нове емисије:
Пирг – која се бави духовним вредностима друштва и емитује се три пута недељно (понедељак, среда, петак) од 10 часова.
Перспектива – у чијем су фокусу теме које повезују традицију, културу, национално стваралаштво. Емитује се два пута недељно (уторак и четвртак) у термину од 10 сати.
Мој град – емисија која је посвећена свим позитивним примерима из културе и других области. Емитује се сваког радног дана од 11 часова.
Читаоница – промовише духовну литературу и стваралаштво, емитује се сваког радног дана у подне.

Радио Глас Епархије нишке је једина радио станица у Нишу која емитује емисију „Спутњик“, сваког радног дана у терминима 6.30; 13.30 и 19.00 часова.
Ускоро се очекује и покретање сајта радија Глас.