Medvedja akcija

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније данас је посетио општину Медвеђа где је настављена хуманитарна акција Епархије нишке – помоћ вишедетним породицама овога краја.

Акцију су овога пута помогле чланице Кола српских сестара из Ниша, које су спремиле помоћ у виду гардеробе, хране, кућне хемије и играчака за децу, затим Црквено-певачка дружина Бранко из Ниша, који су спремили двадесет пакета хране, кућне хемије, јастука и покривача, као и господин Јовица Стојановић са породицом, који су ову акцију помогли гардеробом.

У пратњи Његовог Преосвештенства били су протојереј-ставрофор Бранислав Цинцаревић, архијерејски намесник јабланички јереј Далибор Стефановић, јереј Бобан Вуковић, парох из Медвеђе, јереј Драган Илић, парох из Сијаринске Бање, госпођа Сара Цинцаревић и госпођа Јована Микић, диригенти Црквено-певачке дружине Бранко из Ниша и представнице Кола српских сестара на челу са госпођом Мирјаном Младеновић, секретарицом Кола, петорица парохијана из Медвеђе, као и координатор одбора за верску наставу Епархије нишке господин Лазар Павловић, ђакон Ђорђе Филиповић, секретар Епископа и Ђорђе Шојић, службеник Епархије.

Посета је започета у селу Гургутовац јутрос у 10 часова, када је даривана породица Филиповић са петоро деце, а настављена је у селима Црни Врх и Чокотин, где су посећене породице Стојановић (седморо деце), Нешковић и Андрејевић (по шесторо деце). До краја дана Преосвећени Владика је посетио породице Величковић са једанаесторо и Тодоровић са шесторо деце у селу Реткоцер, а посета је завршена у Сијаринској бањи даривањем породице Стојковић са деветоро деце.
{oziogallery 1880}