1 20Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, поводом Године солидарности и сарадње, а уз благослов патријарха српског Иринеја, заједно са Српском православном црквом, Општином Медвеђа и хуманитарном емисијом „Кућа од срца“, покренуло је акцију изградње нових кућа за породице са више деце, које живе у тешким условима у Општини Медвеђа.

Тим поводом састали су се министар Зоран Ђорђевић, епископ нишки Арсеније, председник Општине Медвеђа Небојша Арсић и аутор емисије „Кућа од срца“ Жарко Лазић.

На састанку је договорено да Православна Епархија Нишка отвори посебан жиро рачун на који би сви људи великог срца могли да дају свој допринос у овом хуманом чину.

„Прва у низу од оних којима смо уручили кључеве нове куће у Медвеђи и тиме им обезбедили адекватне услове за живот  дванаесточлана породица. Надам се да ћемо на овакав начин успети да обрадујемо још најмање десет породица, којима је то најнеопходније“, рекао је Ђорђевић.

Министар је додао да је циљ ове акције да се грађанима Медвеђе омогући да остану да живе у свом месту са својим породицама, као и да се на овај начин подстакне и развој тог краја Србије.

„Сигуран сам да ћемо и у другим местима у нашој земљи покренути сличне акције, јер као што је наш председник Александар Вучић рекао, морамо да омогућимо грађанима најбоље услове да живе и раде у Србији. Ми другу земљу немамо, зато нашу морамо да чувамо и развијамо сваким даном све више“, поручио је министар.

Вест и фотографије преузете са сајта Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
{oziogallery 2254}