DSC 000058


У петак, 29. априла 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније посетио је Универзитетски Клинички центар у Нишу.

Повод посете било је освећење темеља за изградњу параклиса Живоносног Источника Пресвете Богородице у кругу Клиничког центра, између Клинике за кардиологију и нефрологију и главног улаза Универзитетског клиничког центра у Нишу. Преосвећеном Епископу су саслуживали протојереј Миодраг Павловић, Архијерејски намесник први нишки, протојереј Дејан Арсић, секретар ЕУО Епархије нишке, протонамесник Димитрије Петровић, парох други при храму Светог Оца Николаја у Нишу, јереј Владе Капларевић, службеник Епархије нишке и протођакон Ђорђе Филиповић.

Након освећења камена темељца и читања повеље, Преосвећени Владика је капсулу са повељом убацио у темељ, а потом су три освећена камена убацили професор Зоран Перишић, професор Драган Милић и господин Драгомир Карић, као представник Фондације "Карић", што је све потом покривено првим лопатама малтера.

По освећењу, Преосвећени Владика је изразио захвалност добротворима и пожелео успешан рад на изградњи ове светиње, која ће бити на духовну корист како пацијентима, тако и свим запосленима у Клиничком центру.

{oziogallery 2715}