boban stojkovic

Парохпротојереј Бобан Стојковић
Тел.: 0668883613
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Протојереј Бобан Стојковић рођен је 13. новембра 1980. године у Гњилану, од оца Драгутина и мајке Румене. Основну школу завршио је у селу Коретиште, након чега уписује Богословију светих Кирила и Методија у Призрену. По завршеној Богословији, уписује и завршава Православни богословски факултет у Београду. 14. маја 2006. године ступа у брак са Радицом Стојановић, са којом има двоје деце. 2006. године добија канонски пријем из епископије рашко- призренске у епископију нишку. У чин ђакона рукоположен је 29. маја 2007. године у Саборном храму у Лесковцу, руком Његовог Преосвештенства епископа нишког господина Иринеја. У презвитерски чин рукоположен је 22. септембра 2007. године и постављен за пароха при Хиландарском метоху. Обавља дужност старешине храма.





dejan krsticПарох: Протојереј Дејан Крстић
Тел.: 0668883675
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Протојереј Дејан Крстић рођен је 21. априла 1977. године у Призрену, од оца Бранислава и мајке Ленке. Основну школу завршио је у Призрену, након чега уписује Богословију светих Кирила и Методија у Призрену. По завршеној Богословији, уписује Православни богословски факултет у Београду, да би своје студије наставио на Православном Богословском факултету Универзитета у Источном Сарајеву, где је и дипломирао. 2000. године добија канонски пријем из епископије рашко- призренске у епископију нишку.У Призренској Богословији Светог Кирила и Методија у Нишу ради од октобра 2000. године, где предаје Црквено појање с правилом и Црквенословенски језик. Положио професорски испит из Историје хришћанске Цркве, са радом на тему Друга етапа иконоборачке јереси и коначна победа Православља 843. године. Тренутно у Богословији обавља и дужност секретара Богословије.
9. октобра 2008. године ступа у брак са Јеленом рођ. Гогић, са којом има синове Саву (2010.), Михаила и Јована (2016.). У чин ђакона рукоположен је 18. јануара 2009. године у Саборном храму у Нишу, руком Његовог Преосвештенства епископа нишког господина Иринеја. У презвитерски чин рукоположен је 3. маја 2009. године у Хиландарском метоху и постављен за пароха при овом храму. Чином протојереја одликован је од стране Његовог Преосвештенства епископа нишког ГГ Арсенија, на Светог Кирила и Методија, 24. маја 2020. године.




ljubisa kosticПарох: јереј Љубиша Костић
Тел.: 0649968484
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Јереј Љубиша Костић рођен је 01. јула 1979. године у Лесковцу. Основну школу и Гимназију завршио је у Лесковцу. Дипломирао је на Православном богословском факутету у Београду 2006. године, са темом „Шта да чиним да наследим живот вечни – Психологија младих и њихов однос према религији“ на катедри за Пастирску психологију са менторским руковођењем митрополита Порфирија. У међувремену обавља посао катихете у периоду од четири године. Одмах по завршетку факултета рукоположен је у чин ђакона исте године о духовском понедељку. Са благословом Његове Светости Патријарха Иринеја 2007. године одлази у Солун на усавршавање богословских студија. На катедри за литургијско богословље, на предлог и посебно инсистирање ментора проф. Панајотиса Скациса, бави се темом „Допринос епископа Атанасија Јевтића литургијској обнови у Србији“ коју са највишим оценама брани 2013. године. По повратку из Грчке бива рукоположен у чин свештеника од стране епископа нишког господина др Јована. Епископ Јован му поверава старешинство Мисионарског центра преподобног Симеона Мироточивог са којим активно одржава предавања, духовне вечери, трибине, промоције и хуманитарне акције на територији ЦО Лесковац. У оквиру ванпарохијских активности проучава Богословље, пише чланке, есеје и студије.




dejan nikolicПарохијски ђакон: протођакон Дејан Николић
Тел.: 062410298
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Протођакон Дејан Николић рођен је 18. маја 1977. године у Сурдулици, од оца Драгослава и мајке Славице. Основну и средњу школу завршио је у Владичином Хану, након чега уписује и завршава Православни богословски факултет у Београду. 19. маја 2002. године ступа у брак са Тијаном Станковић, са којом има кћерку Марту. Маја 2007. године добија канонски пријем из епархије врањске у епархију нишку. У чин ђакона рукоположен је 12. маја 2008. године, руком Његовог Преосвештенства епископа нишког господина Иринеја и постављен за парохијског ђакона при овом храму.