DSC 0030У четвртак 19. новембра 2020. године, Његово Преосвештенство епископ нишки Г. Арсеније посетио је Архијерејско намесништво белопаланачко.

Преосвећеног Владику у храму Светог Николе у Бабушници дочекао је јереј Славиша Смиљић, архијерејски намесник белопаланачки и парох бабушнички заједно са председником црквене општине господином Јованом Стојановићем.

Његово Преосвештенство обишао је данас храмове у овом намесништву и том приликом архијерејски намесник упознао је Преосвећеног Владику са стањем у којем се храмови налазе.

Преосвећени Владика заједно са оцем Славишом и господином Стојановићем прво обилазе храм Светог Архангела Гаврила у селу Горње Крњино. Након овог храма одлазе у село Радошевац где обилазе храм Светог Пантелејмона, потом обилазе манастир Свете Петке у селу Горчинце. У селу Радињинце посећују храм који је посвећен Светом Кирику и Јулити. Његово Преосвештенство је у селу Стрелац посетио основну школу „Добринка Богдановић“ која има интернат намењен за децу из социјално угрожених породица, приликом посета Владика је деци поделио слаткише. Преосвећени Владика се са директором основне школе договори о будућој сарадњи и помоћи коју ће спровести Епархија нишка. У овом селу Преосвећени је обишао храм посвећен празнику Успења Пресвете Богородице. Своју посету овом архијерејском намесништву Преосвећени Владика завршио је обиласком храма Светог Николе у селу Студена.

Увидевши у каквом се стању налазе храмови у овом намесништву, Преосвећени Владика се заједно са оцем Славишом договорио о начину на који ће се ови  храмови заштити.

{oziogallery 2359}