BalinovacХрам Светог пророка Илије у Балиновцу

Црква светог пророка Илије налази се између села Арбанасце и Балиновац, али је ближа селу Арбанасце. Црква је зидана у периоду од 1900. до 1902. године на темељима старог црквишта, а освећена је од стране епископа нишког Никанора 7. септембра 1906. године, за владе Краља Петра Првог Карађорђевића и за време свештеника Стојана Поповића.


DzigoljХрам Светог архангела Михаила у Џигољу

Црква светог Архангела Михаила налази се на брежуљку поред села Џигољ. Црква је дугачка 17, а широка 11 метара. Црква има и осмоугаоно кубе високо 14 метара, а на западној страни је звоник висок 1З метара.
Црква је освећена 16. октобра 19З8 године, од стране епископа нишког господина др Јована Илића. Црквена порта простире се на око 2 хектара.


DesilovoХрам Светог архангела Гаврила у Дешилову

Црква у Дешилову је још у изградњи. Градња је започела 2002. године на старом црквишту.


DevcaХрам Свете Петке у Девчи

Не зна се тачно када је започета градња Цркве, али се зна да је завршена око 1930. године. Једно време је била запуштена . Обновљена је 2000. године.


KordinceХрам Светих лекара Козме и Дамјана у Горњем Кординцу

Црква је подигнута на старом црквишту. Ктитор Цркве је господин Стојан Цветковић из Горњег Кординца. Градња Цркве је започета 1997. године. Својим средствима, господин Стојан Цветковић је сазидао и фрескописао целу Цркву и поставио дуборезни иконостас. Порта Цркве је ограђена прелепом зиданом оградом, а постоји црквени дом- велика сала са кухињом и купатилом. У порти је и капела за паљење свећа која је исто фрескописана. Цркву је осветио Његово Преосвештенство епископ нишки господин Јован Пурић 11. октобра 2014. године, када је одликовао ктитора храма господина Стојана Цветковића орденом светог цара Константина.


KlisuricaХрам Свете великомученице Марине у Клисурици

Градња Цркве је започета 1990. године на брежуљку изнад села на земљи коју је даривао један мештанин. Црква је сазидана, покривена, и омалтерисана, постављена су врата и прозори, а тренутно је у изградњи и иконостас. Црква је у фази завршних радова.