sveta Nedelja KaonikХрам Свете великомученице Недеље у Каонику

Црква је подигнута 1998. године, иницијативом свештеника Љубодрага Петковића. Освећена је исте године од стране епископа нишког Иринеја. Храм је подигнут на темељима старе Цркве за коју се не зна од када потиче. Поједини историчари сматрају да је првобитно подигнута као гробљанска капела, јер је приликом ископавања темеља пронађена некропола. При Храму се налазе црквени и парохијски дом грађени у истом периоду када и Црква.


Sveta Petka KaonikХрам Свете Петке у Каонику

Изградња параклиса је започета за време свештеника Љубодрага Петковића 2001. године. Освећена је од стране пароха Љубише Милошевића. 2005. године. Параклис се налази на месном гробљу. Сазидан је на месту где је пронађен камен са уклесаним крстовима на неколико места.


Usekovenje KaonikХрам Усековања главе Светог Јована Крститеља у Каонику

Црква је саграђена у периоду од 2010. до 2011. године. Освећена исте године од стране архијерејског намесника ћићевачког. Црква се налази поред старог извора за који мештани сматрају да је лековит.


Pokrov KaonikХрам Покрова Пресвете Богородице у Каонику

Црква Покрова Пресвете Богородице подигнута је 1956. године. Храм је више пута обнављан. 1990. године почела је изградња новог конака. Црква још увек није освећена. У порти се налази црквени дом и звоник подигнути 1990. године.


Temelji KaonikТемељи нове цркве при Храму Покрова Пресвете Богородице

Темељ је изливен 1990. године и није освећен. Изградња није настављена.


Sveti Mina KaonikХрам Светог мученика Мине у Каонику

Храм је тренутно у фази изградње. Радови си започели 2012. године за време епископа нишког Јована. Црква је подигнута на месту старе Цркве која је саграђена 1967. године. Место је познато по три извора. Звоно и крстове осветио је 2012. године епископ нишки господин Јован. Поред Цркве се налази стари парохијски дом који је у фази обнове.


Sveti Vartolomej KaonikЦрква Светог апостола Вартоломеја у Каонику

Црква је подигнута 2010 године. Исте године освећен је темељ од стране архијерејског намесника ћићевачког Слободана Крстића. Храм је подигнут на месту старог црквишта на иницијативу верног народа.


Marija Magdalina KaonikХрам Свете Марије Магдалине у Каонику

Црква је подигнута 1945. године. Подигнута је на месту старог црквишта. Обновљена је 2009. године.


sveta Paraskeva KaonikХрам Свете Параскеве у Каонику

Црква свете Параскеве подигнута је 2009 године, на месту старе Цркве брвнаре која датира из 1967. године. Храм још увек у фази изградње. Поред грама се налази дом који има намену трпезарије.


CrkvinaХрам Вазнесења Господњег у Црквини

Црква је подигнута 1882. године, а освећена 1884. године од стране епископа жичког Корнелија. Према предању храм је првобитно био манастирски док се и историчари слажу и сматрају да је савременик Цркве Лазарице у Крушевцу. Храм је више пута рушен и обнављан. Свој коначан изглед добија 1882. године. Камена фасада и живопис рађени су око 1990. године. Поред храма се налази дом и звоник вероватно из периода када је храм и обнављан. Антимис освећен од стране митрополита српског Михајла 1880. године.


Mali SiljegovacХрам Светог Атанасија Великог у Малом Шиљеговцу

Изградња храма је започета 2000. године, а храм је завршен и освећен 2001. године од стране епископа нишког Иринеја. Храм је саграђен на старом црквишту. При храму се налазе црквени дом и звоник грађени 2001. године. Антиминс је освећен 2001. године од стране епископа нишког Иринеја.