27012018NiskaBanjaVeronauka
У оквиру прославе школске славе организоване су бројне активности у ОШ „Иван Г. Ковачић“.
За ученике првог и другог разреда 23.01. и 25.01. организовано је гледање анимираног филма „Принц Растко“ у кабинету за музичко васпитање. Након приказивања филма ученици су постављали питања у вези са животом и делом Светог Саве.
Анимирани филм „Принц Растко“ гледали су и ученици првог и другог разреда истуреног одељења на Насељу Никола Тесла у четвртак 25.01.
У среду 24.01. вероучитељица је са учитељицама организовала литерарни конкурс за ученике четвртог разреда на теме: „Молитва Светом Сави“, „Свети Сава и деца“ и „Срби Светом Сави“. Ученици су били подељени у групе, по троје у групи, и на часу смишљали стихове на задате теме. Радове су прегледале и оцениле наставнице српског језика.
1. Место на литерарном конкурсу освојили су : Теодора Цекић, Вељко Спасић и Матеја Петковић.
2. Место освојили су: Илијана Андрејић, Лана Живадиновић и Матеја Минкић.
3. Место поделили су ученици: Анка Милић, Ђорђе Анђелкоски, Јована Јовановић и Андрија Дубак, Сава Раденковић и Павле Китић.
За освојено прво, друго и треће место ученици су добили пригодне награде.

Литерарни конкурс организован је и у истуреном одељењу у Насељу Никола Тесла. Учесници су били ученици трећег разреда, а добитници награда следећи ученици:
1. Место освојили су: Димитрије Цветковић, Катарина Лазаревић и Сара Златковић
2. Место освојили су: Николина Рајић, Дуња Ђорђевић и Александра Вељковић
3. Место освојили су : Милица Стојановић, Огњен Рајковић и Илија Цветковић

Дана 26.01. наставник историје, Дарко Милојковић, и вероучитељица организовали су квиз за ученике шестог разреда у школској сали. Две недеље раније ученици су добили књижицу о животу и делу Светог Саве одакле су могли да науче све што им је било потребно за квиз. Најуспешнији су били ученици VI/4 који су имали највише тачних одговора. Подршку су им давали другови и другарице из њихових одељења.Након завршетка квиза подељени су и поклони. Победници овогодишњег квиза „Живот и дело Светог Саве“ су: Нина Марјановић, Ања Богдановић и Маша Тимотијевић.
Субота, 27.01. била је резервисана за приредбе у цркви Св. пророка Илије, након Свете Литургије, у истуреним одељењима бањске школе у Првој Кутини и Насељу Никола Тесла.Централна приредба и прослава била је у матичној школи у Н. Бањи. Резање славских колача обавили су парохијски свештеници, отац Добривоје Митровић и отац Дејан Милошевић. Приредбама су присуствовали и представници општинске власти као и бројни родитељи.


{oziogallery 1624}