IMG 3550

У понедељак, 05.11.2018. одржан је угледни час као корелација предмета верске наставе и познавања природе и друштва. Ученици четвртог разреда припремили су презентацију о стварању света описаном у Старом Завету по данима стварања. Након уводне речи вероучитељице о Библијском стварању света и идеји да се организје оваква корелација, двојица ученика су читала и објашњавала сваки дан стварања. Остали ученици су на предходним часовима познавања природе и друштва направили паное са темама које се подударју са данима стварања.

После презентовања првог дана стварања једна група ученика је говорила о изворима светлости, Николи Тесли, сијалицама, фењерима итд. Чим су водитељи објаснили стварање свода, тј. неба, друга група се позабавила небеским појавама као што су снег, киша, град; трећа је говорила о ретким биљним врстама; четврта о Сунцу, Месецу,годишњим добима,равнодневницама итд.Пета група ученика је направила пано о воденом свету и птицама, док је шеста група говорила о човеку као најсавршенијем бићу поменувши притом и Дарвинову теорију еволуције. На крају часа сви ученици су заједно отпевали песму „Створио је Бог“ што је уједно био и закључак и порука часа. Посебно је важно то што су сви ученици два одељења четвртог разреда са својим учитељицама, ЖаклиномЂорђевић и Иваном Богићевић, узели учешћа у овом угледном часу, без обзира на то што не похађају сви верску наставу. Деца су била презадовољна и веома су одговорно и озбиљно прихватила своја задужења.

Часу су присуствовали учитељи, наставници и психолог школе. Њихов коментар, наконгромогласног аплауза којим су поздравили ученике, био је да су и они сами много тога новог научили на овом часу.

Аутор: вероучитељица Кристина Костић
{oziogallery 1822}