Уз благослов епископа нишког господина др Јована организован је Други добротворни Светосавски бал у Нишу, а сав прикупљени новац дониран је нашој школи за куповину комби возила за превоз ученика наше школе. Бал је својим присуством увеличао и благословио архијерејски намесник први нишки протојереј Миодраг Павловић. Творац ове идеје је господин Иван Реди, познати архитекта из Ниша који живи и ради у Грацу у Аустрији, познат Нишлијама по хуманости и ангажовању у многим хуманитарним акцијама у нашем граду.
14oktobarkombiНовчана средства за куповину комбија донирало је много чланова колектива ШОСО '' 14. ОКТОБАР'', као и њени пријатељи и други хумани људи. За реализацију овог племенитог подухвата у многоме смо захвални директору школе господину Зорану Николићу који је уз Божију помоћ и са много труда и пожртвовања, ову идеју спровео до краја.
Ученици, родитељи и радници наше школе су осетили огромно задовољство и срца су нам била испуњена милином када смо у Светлој седмици, 17. Априла 2015. године, обасјани Васкршњом радошћу, присуствовали чину освећења комби возила у дворишту наше школе. Наш парохијски свештеники протојереј Дејан Јовановић који нам увек излази у сусрет и уважени пријатељ директора наше школе протојереј Светислав Петровић су тога дана осветили комби возило којим ћемо превозити наше ученике. Овом приликом отац Светислав је одржао надахнуту беседу, захвалио се господину Ивану Редију, председнику градске општине Палилула господину Бобану Џунићу, директору школе и свима нама који смо учествовали у реализацији ове идеје.
Сви ми заједно захвални смо Богу и Пресветој Богородици која нас чува и покрива својим Омофором.