IzletУ ОШ `Иван Горан Ковачић` организована је Презентација као корелација верске наставе и биологије поводом једнодневног излета ученика четвртог разреда до главног града.
Ученици осмог разреда су са вероучитељицом Кристином Костић урадили Презентацију са слајдовима о Храму Светог Саве,као и о Калемегдану и цркви Ружици,док су ученици седмог разреда са наставнаницама Аном Петровић и Иваном Цвијетан организовали Презентацију о ЗОО врту.
Храм Светог Саве је описан са свих аспеката,али се водило рачуна о узрасту деце којој је Презентација намењена.Посебно је наглашена величина Храма,догађај спаљивања моштију Светог Саве,као и културна и историјка важност овог велелепног Храма.
О цркви Ружици на Калемегдану испричана је легенда о њеном настанку и посебно је описан извор Свете Петке који протиче испод темеља цркве.
Презентација о ЗОО врту била је такође веома занимљива,са пуно слајдова о ретким животињаким врстама,анегдотама о несташним и јединственим становницима београдског Зоолошког врта.
Најпре је Презентација одржана у истуреном одељењу ОШ `Иван Г.Ковачић` у Насељу Никола Тесла,а затим и у матичној школи.
08.06.2015.
Излет до главног града остаће сигурно у лепом сећању свим ученицима четвртог разреда јер су са пуно усхићења описивали оно што су у Београду видели и доживели.На питања водича о Храму Св.Саве у аутобусу непосредно пре његове посете , ученици су знали скоро све одговоре.На изненађење вође пута,одкуда све то знају,деца су говорила да су о свему томе слушала и гледала на Презентацији у школи.
Дакле,овај излет ћемо сви памтити,како по несташлуцима и забави,тако и по томе што смо много тога,заједничким трудом, и научили.