У предпразничним и празничним данима Успења Пресвете Богородице у нишком насељу Доња Врежина у коме се налази храм посвећен овом празнику, одиграло се више црквено народних догађаја.

У среду 26. августа по већ устаљеном обичају одслужена је Света Тајна Јелеосвећења а након тога је у сали парохијског дома отац Бобан Димитријевић, професор богословије Св. Кирила и Методија у Нишу одржао предавање на тему "Однос различитих служби у Цркви и начин служења".

UspenjeVrezinaУ четвртак, уочи празника, са почетком у 17 часова, служено је празнично бденије са изношењем плаштанице Пресвете Богородице и статијама намењеним овој прилици. Велики број свештенослужитеља из Ниша и околине узео је учешће са верним народом у овом богослужењу које се први пут вршило у овом храму. Радост празника видљиво је најавио и ватромет јер се служба завршило када је већ увелико пала ноћ.

vatrometНа сам дан Успења Пресвете Богородице верници са свештенством су испунили храм и храмовну порту а након Свете Литургије је пререзан славски колач и послужена трпеза љубави.

У суботу 30. августа, поред ткзв. "Римске чесме" у Доњој Врежини одржан је мали народни сабор у коме су речима поздрава и благословом учешће узели и бивши и садашњи парох овог дела града. Скуп је отворио господин Срђан Савић председник градске општине Пантелеј.

О. Бобан Димитријевић