81511968 147245030045455 3616849048666898432 o

Сверадосни празник Рождества Христовог и ове године је свечано прослављен у малчанској парохији. У навечерје празника - на Бадње вече у храму Св. Тројице у Горњој Врежини од 16:00 часова служено је Велико повечерје у чијем продужетку је служено чинопоследовање малог освећења воде а затим је извршено налагање бадњака.Овом богослужењу је присуствовало око 150 верника којима се надахнутом беседом обратио надлежни парох јереј Ненад Томић.
Исте вечери од 18:00 часова у храму Св. преподобномученице Параскеве у Малчи служено је чинопоследовање малог освећења воде и налагање бадњака. Овом чину је присуствовало око стотинак верника које је кратком но садржајном беседом поздравио надлежни парох.
На сам празник од 08:00 часова, у древном храму Св. Параскеве у Малчи, служена је празнична Света Литургија,којом је началствовао надлежни парох јереј Ненад Томић уз складно и свечано појање господе вероучитеља Милана Марковића мастер теолога и чтеца Луке Миленковића студента теологије. После отпојаног причастена , а по жељи, молби и благослову старешине храма, празничну посланицу са амвона је прочитао чтец Лука Миленковић. Св. Литургији је присуствовало више десетина верника од којих се већина причестила Св. Тајнама Тела и Крви Господње. После отпуста све присутне је поздравио надлежни парох, поделио им нафору и празничне иконице. На други дан Божића , када Св. Црква слави успомену на Пресвету Богородицу, Св. Литургија је служена у храму Св. Тројице у Горњој Врежини. На трећи дан празника када се прославља успомена на Св. првомученика и архиђакона Стефана прослављена је зимска слава храма у Јасеновику. Св. Литургијом је началствовао протојереј Драгољуб Ивановић уз саслужење јереја Ненада Томића и свечано појање чтеца Луке Миленковића. Богослужењу је присуствовало неколико десетина верника , а велики број деце је примило Св. Тајну Причешћа. После заамвоне молитве извршено је чинопоследовање малог освећења воде и резање славског колача, после чега је уследила трпеза припремљена трудом овогодишњег домаћина .

{oziogallery 2142}