DSC 0175пантелејска

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније началствовао је Светом архијерејском Литургијом у Храму Светог великомученика Пантелејмона у Нишу.

Ову недељу, трећу пред Рођење Христово - Божић, Српска Православна Црква посвећује деци, па се овај празник отуда назива Детињци.  Зато је у Храму Светог великомученика Пантелејмона ове недеље било много деце у пратњи родитеља, као и вероучитеља из нишких школа. 

Након причешћа, сва деца су на дар добила по примерак Библије за младе.

Епископу нишком су саслуживали протојереји-ставрофори Јован Илић, Благоје Станковић и Живорад Маринковић, протојереји Златко Василић, Небојша Вујић, јереји Бојан Величковић и Срђан Ђурашиновић, војни свештеник Иван Ганић, јерођакон Нектарије (Ђурић), ђакони Ђорђе Филиповић и Далибор Мидић.

Беседу је одржао старешина храма Светог великомученика Пантелејмона протојереј Небојша Вујић, који је прво деци честитао данашњи празник Детињце, а затим тумачио присутним верницима причу о богатом младићу из Светог Јеванђеља по Луки  које је читано на данашњој Литургији. Јеванђеље нас учи да новцем можда можемо купити све на земљи, али не и Живот Вечни, и да су нам зато све овоземаљске радости пролазне и могу нас задовољити само тренутно.

Протојереј Небојша Вујић





Након заамовне молитве, Преосвећени Владика је у молитвама споменуо и трагично пострадале у у тешкој саобраћајној несрећи на пружном прелазу у Доњем Међурову.

У Храму Светог Пантелејмона међу сабранима су били и градоначелник Ниша г. Дарко Булатовић и председник Општине Пантелеј г. Братимир Васиљевић.

{oziogallery 1843}