DSC 00039

У среду четврте недеље Часног поста, 30. марта 2022. године, у Куршумлији је одржан братски састанак и исповест свештенства Архијерејских намесништава косаничког и топличког. Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније служио је Свету Литургију Пређеосвећених Дарова у храму Свете Тројице у Куршумлији.

Преосвећеном Епископу саслуживали су протосинђел Серафим (Живковић), игуман манастира Светог Великомученика Димитрија у Дивљани, протојереј-ставрофор Слободан Петровић, Архијерејски намесник топлички, протојереј Душко Капларевић, Архијерејски намесник косанички, јереј Милорад Здравковић, парох гргурско-туларски, протођакон Ђорђе Филиповић и ђакон Никола Ераковић.

По завршетку богослужења, уследила је исповест свештенства овог намесништва, коју је извршио протосинђел Серафим (Живковић). Након завршене исповести, уследио је састанак, на коме су представљене све појединости везане за рад свештенства ових крајева, а такође је изложен и рад јереја Слободана Милетића, пароха другог куршумлијског, који је за ову прилику писао о Литургији Велике Суботе.

После окончања састанка, уследила је трпеза љубави, којом је братски састанак свештенства Архијерејских намесништава косаничког и топличког завршен. По окончању састанка, посећен је и манастир Светог Николе.


{oziogallery 2689}