Rusna

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г.Г. Арсеније служио је чин освећења звона за Цркву Светог Николе у изградњи у селу Русна, парохија брестовачка, у уторак 21. маја 2019. године.

Преосвећеном владики саслуживали су протојереј-ставрофор Живојин Ивановић, протојереј Дејан Станковић, намесник други лесковачки, протојереј Драгољуб Ивановић, јереј Иван Јанковић, јереј Владимир Стевановић и ђакон Ђорђе Филиповић.

Након освећења звона, Преосвећени Владика се обратио народу који се окупио у великом броју и исказао колико је важно да се у сваком селу чују Црквена звона, која ће верујући народ позивати на молитву и окупљати у Цркви и чувати од недаћа. По први пут ће се у овом селу чути црквена звона, будући да село до сада никада није имало Цркву.

Да тако нешто постане могуће, огроман допринос пружила је општина Дољевац, на челу са председником господином Гораном Љубићем, који је био и дародавац звона за Цркву, као и председник месне заједнице села Русна, господин Миша Илић. Такође, велику помоћ пружили су и мештани села Русна, који су свесрдно учествовали у изградњи Цркве.

Уз Божију помоћ, настављају се радови на Цркви, која ће по освећењу окупљати и духовно јачати мештане овог села.

аутор парох брестовачки јереј Владимир Стевановић
{oziogallery 1959}