Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа нишког г. Арсенија, у уторак, 8. јануара, у Нишу је одржан традиционални "Божићни концерт" НЦПД "Бранко", као својеврстан поклон Нишлијама од Епархије нишке, Управе Саборног храма и домаћина извођача, за најрадоснији празник.


Преосвећени Владика Арсеније обратио на самом почетку присутнима топлим речима, подсетивши на значај Божића, честитајући свима празник уз радосни поздрав - МИР БОЖИЈИ, ХРИСТОС СЕ РОДИ!


Као никада до сада, Сала Светосавског дома била је мала да прими све оне који су данима нестрпљиво чекали овај посебан музички и духовни догађај.


Нишка публика имала је прилику да, поред српских, чује композиције и познатих светских аутора, духовне и световне музике.


Српске, руске, украјинске, грчке, англиканске божићне песме, духовне и световне композиције, акапела и уз пратњу Камерног оркестра „Бранко“ са диригентом Милом Пужић, одушевиле су присутне у сали Светосавског дома.


Посебност овогодишњег концерта је извођење народних песама у пратњи оркестра састављеног од професора музике.


Музички зрело извођење захтевних композиција, певача оба хора, "малог" на челу са диригентом госпођом Јованом Микић и "великог" под диригентском палицом госпође Саре Цинцаревић, као и врло добрих вокалних солиста, потпуно оправдавају постојање "Дружине", као и заслужена, домаћа и светска признања.


Концерту су допринели и најмлађи, Дечја драмска секција НЦПД „Бранко“ под руководством Сузане Миловановић.


Концерту за памћење, поред свештенства, приуствовала је и градоначелница Ниша Драгана Сотировски, као и бројне личности из јавног живота Града Ниша.

 

На извештају благодаримо господину Здравку Стојнићу, ПР-у НЦПД "Бранко".