У суботу, 27. априла 2024. године, у навечерје празника Уласка Господа Исуса Христа у Јерусалим, који је у нашем народу познат и као празник Цвети, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније началствовао је празничним бденијем у нишком Саборном храму Силаска Светог Духа на Апостоле.

Преосвећени Епископ је најпре осветио врбове гранчице, које су припремљене за ову празничну прилику. Освећене гранчице су потом подељене присутним верним, првенствено многобројној деци, у знак сећања на јеванђељски догађај коме је овај празник посвећен, када је мноштво народа, а нарочито деце, Господа свечано дочекало на улазу у Свети Град палмовим гранама, као жива слика пророчких речи Псалмопојца: 

"Из уста деце и одојчади начинио си себи хвалу." (Пс. 8,3)

Потом је уследила свечана литија која је, кренувши од Саборне цркве, прошла главним улицама Ниша, након чега се поворка поново вратила у храм.

По повратку у цркву служено је празнично бденије, на коме су Његовом Преосвештенству саслуживали протојереј-ставрофор Бранислав Цинцаревић, старешина Саборног храма, протојереј-ставрофор Ненад Микић, парох први при Саборној цркви, јеромонах Пантелејмон (Мијаиловић), протођакон Ђорђе Филиповић и протођакон Стеван Кричка.