SpasovdanNiskaBanjaПразник Вазнесење Господње и ове године је свечано и молитвено прослављан у храму Св. Пророка Илије у Нишкој Бањи. Свету Литургију служио је протојереј Новица Митровић, а саслуживали су му протојереј-ставрофор Добривоје Митровић, протојереј Милан Николић, протонамесник Дејан Милошевић, протонамесник Мирослав Бошњак и ђакон Славко Обрадовић. Певницу су водили нишки богослови, а на крају Свете литургије присутном народу обратио се протојереј Новица Митровић, указујући на смисао и величину празника Вазнесења Господњег. Поред великог броја народа Светој Литургији присуствовао је велики број ученика О. Ш. „Иван Горан Ковачић“, који су са својим учитељима и ове године допринели празничној атмосвери.
Након Свете Литургије организована је Литија кроз бањски парк до дрвета записа, где је обављен чин освећење водице и резања славског колача. Протојереј Милан Николић после резања колача обратио се присутном народу.
По повратку у црквену порту ученике је чекало послужење које је организовано трудом братства Св. Пророка Илије. Трпезу љубави приредио је Петар Петковић из Нишке Бање, а за новог колачара идуће године пријавио се Томислав Гроздановић из Нишке Бање.