нишкаПразник Вазнесење Господње и ове године је свечано и молитвено прослављан у храму Св. Пророка Илије у Нишкој Бањи. Свету Литургију служио је протојереј-ставрофор Бранко Цинцаревић, а саслуживали су му архијерејски намесник 2 нишки Саво Крчо, протојереј-ставрофор Новица Митровић, протојереј-ставрофор Добривоје Митровић, протојереј Дејан Глишовић, протонамесник Дејан Милошевић, протонамесник Димитрије Петровић, протонамесник Мирослав Бошњак и ђакон Ранђел Стошић. Певницу су водили нишки богослови заједно са појцима цркве нишкобањске, а на крају Свете литургије присутном народу обратио се протојереј-ставрофор Бранко Цинцаревић, указујући на смисао и величину празника Вазнесења Господњег. Поред великог броја народа Светој Литургији присуствовали су припадници војске Републике Србије, КУД „Никола Тесла“ и велики број ученика О. Ш. „Иван Горан Ковачић“, који су са својим учитељима и ове године допринели празничној атмосвери.
Након Свете Литургије организована је Литија кроз бањски парк до дрвета записа, где је обављен чин освећењa водице и резања славског колача. Литија је од записа кренула према општини Нишка Бања, где је по новом устављеном обичају ипред општине очитана молитва и призван благослов Божији општинском руководству.
По повратку у црквену порту ученици веронауке су извели програм у славу Вазнесења Господњег , након изведеног програма сви присутни су позвани на послужење које је организовано трудом братства Св. Пророка Илије. Трпезу љубави приредио је домаћин славе Александар и Стана Бранковић из Нишке Бање, а за новог колачара идуће године пријавила се Зора Видаковић из Нишке Бање. {oziogallery 1429}