DSC 0072       Његово Преосвештенствo Епископ нишки Г. Г. Арсеније служиo je Свету архијерејску Литургију, на празник Вазнесења Господњег - Спасовдан, у четвртак, 28. маја 2020. године у Медвеђи у храму Вазнесења Господњег. Ово није први пут да Владика нишки Арсеније долази у Медвеђу, али је, како нам је раније рекао јереј Бобан Вуковић, парох у Медвеђи, ово први пут после готово сто година да један Епископ служи Литургију на дан храмовне славе.
       Преосвећеног Владику је с радошћу дочекао верни народ, свештенство и представници Општине Медвеђа, на челу са председником др Небојшом Арсићем.
Владики Арсенију саслуживали су архијерејски намесници лесковачки протојереј Далибор Стефановић и бошњачки јереј Иван Марковић, протонамесник Славиша Станојевић, парох пети лесковачки, јереј Драган Илић, парох сијеринскобањски, јереј Александар Николић, парох други лебански и јереј Филип Стевановић, парох трећи лебански.
       Надахнутом беседом обратио се Владика Арсеније верном народу, који се сабрао на заједничкој молитви у стогодишњем храму Вазнесења Господњег у Медвеђи, а беседу Преосвећеног Владике можете чути у наставку текста.
       

ЊЕГОВО ПРЕОСВЕШТЕНСТВО ЕПИСКОП НИШКИ Г. АРСЕНИЈЕ



       Овогодишњи домаћин храмовне славе био је господин Ненад Перовановић, који је ову дивну дужност за следећу годину предао господину Немањи Арсићу.
Светом Евхаристијом прослављена је и храмовна и слава Општине Медвеђа, а иако је жеља и јереја Бобана Вуковића и представника Општине била да се ове године после много година обнови традиција проношења литије улицама Медвеђе, због мера опрезности у спречавању ширења вируса Ковид 19, које су још на снази, од овог плана се ипак одустало.
       Овогодишњи домаћин општинске славе био је председник општине др Небојша Арсић, а колач је Владика нишки пререзао у згради локалне самоуправе. Ово је за домаћине славе био важан дан, јер је по први пут један Владика осветио славске дарове у овој општини. Славски колач ће наредне године припремити господин Небојша Стаменковић.
       Владика Арсеније је у Медвеђи срдачно дочекан, одржан је и састанак са челним људима општине, на којима се разговарало о даљим плановима сарадње Епархије нишке и Општине Медвеђа, а председник општине је овом приликом Владики Арсенију уручио пригодне поклоне.
На извештају благодаримо јереју Бобану Вуковићу, пароху у Медвеђи.
{oziogallery 2233}
ИЗВОР: Радио Глас