Овацијама препуне сале Светосавског дома3. октобра 2012. године награђен је и одушевљено поздрављен хор „Бранко“, којим је ово октобарско „лето“ још милије и пријатније. 

03.10.2012.Proslava125godinahoraBrankoЗа 125.година свога слављења и благодарења Богу, хор „Бранко“ обрадовао је концертом све верне града Ниша и показао да признања и углед које овај Црквени хор има као и многобројне награде, долазе само ако се разуме и схвати да је поред великог труда, рада и дара потребан и благослов Божији. Кроз срце и душу пролазе речи којима на Светој Литургији окупљени народ заједно са својим Епископом слави и благодари Бог а управо на Светој Литургији верни могу кроз појање да осете топлину и лепоту Божије Љубави која нам се изобилно дарује.

Примивши благослов Епископа нишког Г. др Јована као наследника на трону епископа Димитрија,потоњег првог Патријарха Васпостављене Српске Цркве са чијим је благословом овај хор започео1887.године своју службу у Цркви Христовој , концерт је могао да почне. У препуном Светосавском дому на сцену ступа госпођа Сара Цинцаревић под чијим уметничким руководством овај хор доживљава препород и постаје хор који превазилази границе Црквеног хора , о коме се говори и прича не само у Србији већ и ван ње. Колико је љубави и енергије уложено показале су овације и непрекидни аплаузи којим су награђене композиције које је хор отпевао. На репертоару концерта налазиле су се композиције Чеснокова , Рахмањинова ,Мокрањца,Драгане Величковић и других композитора. Уз солисте протојереја Зорана Филиповића ,Маријану Радосављевић,ДрагуЏинић,Даницу Гостовић, Александру Крстић као и Марка Милановића и Мариа Петровића публика је посебно поздравила госта из нама православне и братске Русије Владимира Милера.Он је својимдаром и талентомпосебно одушевио присутне и пренео поздраве чувеног хора Глинка.

Овим концертом показало седа се са правом овој Црквено-певачкој дружини указала част и поверење да у Пећкој Патријаршији певају како на устоличењу блаженопочившег Патријарха Павла тако и на устоличењу садашњег Патријарха Иринеја. Иначе су ово догађаји који су за сам хор значајнији и важнији од свих осталих награда и признања. Не треба заборавити ни старе чланове Црквено певачке дружине „Бранко“ који су дуго славили и чували традицију Црквено хорског појања и у временима када је Црква била на маргинама , изолована од свих ,а сада дочекали да буду поздрављени бурним аплаузом.

После двочасовног програма могло се кроз изложбу, која је припремљена у холу Светосавског дома видети историја ове Црквено-певачке дружине, разни предмети као и награде,фотографије које сведоче о постојању, животу и раду овог хора.

На прослави јубилеја присуствовали су поред представника Министарства културе ,градоначелник Ниша ,председници градских општина, Војске Србије, представник Првог београдског певачког друштва и других бројнипредставници.На лицима присутних могло се видети одушевљење и задовољство, јер Ниш и нишка епархија са својим Епископом имају хор којим се Црква Христова слави и којим се може само поносити.


протонамесникМиодраг Павловић