На Бадње вече, у суботу, 6. јануара 2024. године, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније посетио је храм Светог Цара Константина и Царице Јелене у Нишу.

Након одслуженог чина Великог повечерја, Преосвећени Епископ је, уз молитвено присуство братства овог светог храма, представника цивилних и војних власти, као и многобројног сабраног верног народа, у црквеној порти осветио чесницу и бадње дрво, које је потом наложено, као символ топлине витлејемске пећине.

У наставку ове празничне вечери, Преосвећени Владика посетио је и храм Светог Великомученика Пантелејмона, где је такође дочекан од стране стотина верних. Бадње дрво је и овде наложено у присуству градоначелнице Града Ниша Драгане Сотировски, председнице Градске општине Пантелеј Наташе Станковић, представника Војске Србије, као и многих других институција. По налагању бадњака, и у порти пантелејског храма уприличен је величанствени ватромет, на одушевљење присутних и допуну празничног торжества.

У свом обраћању након налагања бадњака, Његово Преосвештенство је подсетио све присутне да бадњак, и као незаобилазан чинилац божићне прославе у Срба, ипак представља превасходно део фолклора, народних обичаја и предања који прате празник Рођења Христовог, те стога не треба да има примарни значај. Литургијска прослава празника Оваплоћења, заједничарење у Светој Чаши, као и неговање правих породичних вредности представљају срж молитвене прославе, док су наша лепа предања ту да допринесу празничном доживљају.